facebook pixel
Back to top
cultuur

Mag er nog cultuur zijn?

In deze moeilijke tijden van restricties, onzekerheid, halve en volle verboden, huidhonger, quarantaine en andere levens- en welzijnsbedreigende situaties biedt “Huis onder de Notelaar” u de komende weken een moment van escapisme en dromerige verbeelding.

Abstract kunstenaar Philippe Van Gele stelt namelijk een aantal van zijn recente realisaties ten toon in onze showroom. Wij zijn uitermate opgetogen met deze kunstzinnige aanvulling van onze interieurwinkel en nodigen u uit om dit genot samen met ons te delen.

Philippe Van Gele is geboren in Gent en leeft en werkt sindsdien nog steeds in de streek.  De jonge en innemende kunstenaar heeft zich op korte tijd reeds een eigen stijl aangemeten. Zijn werken zijn grotendeels abstracte weergaven van verre, inspirerende landschappen en bieden aan elke toeschouwer een kans tot eigen visuele beleving of perceptie. Zijn weergave van de realiteit vertaalt zich nu eens in een explosie van kleuren, dan weer in een gedempte, mistige zachtheid. Zonder enige moeite waant men zich midden in de wijde vlakten van Wyoming, Montana of Dakota. Dan weer nabij een mistig  meer in het hoge noorden bij het ochtendgloren. Of nog aan de monding van een spectaculaire waterval.

Deze myriade van kleuren en indrukken bekomt Van Gele voornamelijk door een techniek van “dripping” en “scratching” waardoor zijn werken die typisch heiige maar krachtige sfeer ademen. De flikkering van water of de amberkleurige gloed van het avondlicht tekent zich af in volle virtuositeit.  Zijn werken zingen maar overstemmen niet. Ze zijn eerder verrassend zacht en vredig maar toch enigmatisch.

Kom de werken van Philippe Van Gele bewonderen in “Huis onder de Notelaar”.  Kom, wees welkom en geniet zonder mate.