facebook pixel
Back to top
&Tradition_Little Petra_sheep and Karakorum

Little Petra: Schaapjes tellen … in de woonkamer

Little Petra, lounge chair by Viggo Boesen!

Eindelijk mag ik mijn liefde verklaren voor dit wollige meubelstuk in deze nieuwe blog.
Want zeg nu zelf, ooit al schattiger zeteltje gezien dan dit prachtig stukje design ontworpen in de late jaren dertig van de vorige eeuw door architect Viggo Boesen ? Hij ziet eruit en voelt eigenlijk als een goede vriend die je met z’n sterke maar zachte armen wenst te omarmen. Veilig en knus.

 

&Tradition_Little Petra

Reeds bij zijn introductie in de jaren 30 van de vorige eeuw kreeg architect Boesen veel bijval met zijn Little Petra. Het werd unaniem omschreven als “verrassend klein, passend in om het even welke ruimte of interieur”. En nog “de essentie van een loungezetel, die elke zitpositie mogelijk maakt in welke, knusse omgeving ook”.

Viggo Boesen – tijdgenoot van Finn Juhl – was van mening dat een meubelstuk een organische flow moet bezitten en het lichaam moet omarmen (sic). Daarenboven moet het een plezier voor het oog zijn en tegelijk sterk en duurzaam.
Een filosofie die we vandaag maar al te graag uitdragen.

&Tradition_schets Viggo Boesen

Het was een meesterlijke zet van &tradition om de Little Petra opnieuw uit te geven en daar zijn we bij Huis onder de Notelaar ontzettend blij mee.
Uiteraard bestaat hij in verschillende (stof)uitvoeringen maar mijn favoriet blijft de “schapenvacht” met walnotenhouten pootjes (jawel, verkleinwoord).

Kom hem bewonderen in ons huis, laat je omarmen, voel je beschermd en uiteindelijk verknocht.

Net als ik.

 

XXX

Magali

&Tradition_Little Petra_dark sheep