facebook pixel
Back to top
keuken

Je keuken opfrissen doe je zo!

We zijn nog maar februari, maar we kijken toch al met z’n allen uit naar de lente! Voor zomerse kledij is het misschien nog ietsje te vroeg, maar we kunnen wel reeds enkele ruimtes in ons huis aanpakken. Bij deze: de keuken. Het hart van ieders huis, waar men het meest en liefst vertoeft.

Nu alle kerstdecoratie opgeborgen is en de koekjes in de kast zijn weggestoken 😜, ziet de keuken er misschien wat saai uit. Graag geef ik jullie enkele tips mee om de gemoedelijkste ruimte in huis op te vrolijken:

VOEG WAT GROEN TOE 

Geen grote verrassing, maar de meeste ruimtes in huis krijgen meer leven door planten te plaatsen. Alsook de keuken! De gemakkelijkste plantjes zijn de kruiden; handig en mooi. Het hoeft trouwens niet altijd een échte plant te zijn. Heb je geen groene vingers, zoek dan een mooie namaakplant; probleem opgelost!

groen in keukengroen in keuken

VERVANG DIE KEUKENHANDDOEKEN

Niet iets dat we zelf gemakkelijk kopen. We krijgen het eerder cadeau van ons (schoon)moeder. Maar na enkele jaren, zijn ze toch aan vervanging toe. En wie vindt een nieuw kleurtje en stofje nu niet leuk? Ze hangen meestal aan de kastknoppen, over de pompbak of aan de stoof … Aangezien ze in het zicht liggen, mogen ze ook mooi zijn!

nieuwe keukenhanddoekennieuwe keukenhanddoeken 2

GEBRUIK MOOIE ACCESSOIRES 

Het zit soms in de kleine dingen; mooi slabestek, leuke kooklepels, een mooie zeepdispenser… Het is niet omdat je ze enkel in de keuken gebruikt, dat het geen plezier voor het oog mag zijn. En koken wordt nog leuker met mooi gerief!

keuken accessoireskeuken accessoires 2

PLAATS EEN MOOIE FRUITSCHAAL

Zet niet zomaar de eerste beste pot op uw keukeneiland om er uw fruit in te plaatsen. Een mooie schaal maakt het fruit nog zo aantrekkelijk! 

fruitschaal 2fruitschaal

BOEKEN IN ZICHT

Heb je mooie kookboeken? Leg ze in het zicht! Je zal merken dat je er sneller naar zal grijpen. En boeken brengen sowieso gezelligheid.

kookboekenkeuken met boeken